Aquesta exposició pretén fer reflexionar als visitants per tal de crear pensament i debat a l’entorn d’un material que ha envaït totalment la nostra vida quotidiana: el plàstic.

Una experiència singular que convida els nois i les noies a pensar d’una manera holística sobre les virtuts i problemàtiques d’aquest material, ara que “el món sencer pot ser plastificat” com preveia –ja el 1957– Roland Barthes.

A través d’una dinàmica lúdica i a redós de la magnífica instal·lació de Basurama, explorarem la plasticitat del nostre cervell tot resolent una paradoxa en forma de joc que ens permetrà obrir al màxim la nostra percepció abans d’entrar a l’exposició.

A través de l’observació, la interacció i el diàleg coneixerem què és aquest material fascinant i com s’ha fet omnipresent i imprescindible en les nostres vides. El trobem a tot arreu: des del darrer racó del planeta fins el nostre propi metabolisme. Una selecció d’objectes del museu contraposats als seus homòlegs de plàstic ens ajudaran a reflexionar sobre el valor dels objectes i com després del seu ús, sovint massa efímer, els passem a considerar un residu.

De la mà de diversos artistes, ens deixarem interpel·lar sobre la nostra relació amb el plàstic ajudant a reflexionar-hi des de molt diverses perspectives. Amb el poder de l’art per estimular les nostres emocions, cercarem nous significats i noves associacions creatives amb aquest material gairebé perfecte i durador, que, per això mateix, s’ha convertit en una de les principals amenaces per al nostre planeta.

En acabar la visita, convidarem als participants des del coneixement, l’emoció i la reflexió a fer una proposta creativa a través del món audiovisual i les xarxes socials i a actuar essent part de la solució d’aquest gran repte.

 

Trobareu tota la informació sobre aquesta activitat en la fitxa tècnica.

u

Durada de la visita

2 h

Nivells educatius

Educació primària i secundària, BAT, cicles formatius, educació especial, públic familiar i general.

Tarifa

3,70 €